Vrienden van de jeugddienst

Ontmoet de ‘vrienden van de jeugddienst’. Op de activiteiten georganiseerd door de Leuvense jeugddienst kom je een hele waaier aan mensen tegen. Animatoren, workshopgevers, ouders, kinderen, … Elk met hun eigen verhaal en jeugddienst link. Wij laten hen graag zelf aan het woord.

Ibrahim (animator in opleiding)

Ibrahinfinaal

 

“Ik kom uit Syrië. Speelpleinwerking kennen we daar niet. Omdat ik graag ook in de schoolvakanties mijn Nederlands wil oefenen, kom ik kijken wat dat juist inhoudt. Het contact met de kinderen is super. Tegen hen durf ik ook sneller Nederland spreken. Je voelt dat hier een toffe sfeer hangt. Ik voel me alvast welkom.”

Kim (tijdelijke onthaalmedewerker)
Kimfinaal

“Ik werk hier nog maar 3 weken, maar en het is al een heel leuke ervaring geweest. Het bevalt me hier meer omdat het menselijke aspect hier centraal staat. Ik voelde me direct welkom, dankzij de vriendelijke collega’s. Ik werk graag voor de jeugddienst, omdat ik graag anderen help. Dat doe ik dagelijks in deze job. Hopelijk kan ik hier nog een tijdje blijven.”

 Wouter (animator speelplein Heverlee)

wouterfinaal

” Als kind liep ik zelf rond op de speelpleinwerking. Ik was meteen verkocht. Elke zomer was gevuld
met onvergetelijke momenten. De volgende logische stap was zelf animator worden. Op mijn achttiende volgde ik de cursus hoofdanimator en ondertussen trek ik mee de stuurgroep van speelplein Heverlee. Ik wil graag het speelplein terug even groot maken als het was toen ik er rondliep als kind. Daar kruipt heel wat tijd in. Maar in tegenstelling tot mijn drukke studies, is werken voor het speelplein echt ontspanning voor mij.”

Ellen (animator speelplein Leuven)

ellenfinaal (2)

 

“Via mijn zus kwam ik op het speelplein terecht. Het is een fantastische plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Je wordt er aanvaard zoals je bent. Hier leer ik dingen die in mijn studie niet aan bod komen. Nu ik in de stuurgroep zit ga ik meer dan ooit 100% voor het speelplein. We willen blijven innoveren en verbeteren om van elke speelpleindag een feest te maken voor de kinderen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s